Specificaties

Vraagprijs: € 600.000 k.k.


  • Gebruiksoppervlakte: 194 m2
  • Perceeloppervlakte: 769 m2
  • Inhoud: 954 m3
  • Bouwjaar: 1994
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Een multifunctioneel woonhuis op een van de mooiste plekjes in Stiphout gelegen! Op de hoek van de Kloosterstraat/Wevestraat staat een onder architectuur van Frans Compen gebouwd vrijstaand woonhuis met multifunctioneel bijgebouw. Bijzonder geschikt voor gebruik als mantelzorgwoning, wonen met bedrijf/kantoor aan huis of als garage, berging en/of werkruimte.

Architectenbureau Ir. Frans Compen: “Het gebouw bestaat uit drie afzonderlijke bouwdelen. Door de situering van deze bouwdelen ten opzichte van elkaar is ingespeeld op de aanwezigheid van de grote boom op het perceel. Een ‘glazen’ hal vormt een verbinding tussen het woonhuis en de praktijkruimte. Door deze hal, die een bufferfunctie heeft voor de massieve bouwdelen, komt tevens een transparante verbinding tot stand tussen de tuin aan de achterzijde en de tuin aan de Wevestraat. Naast de betekenis die deze middenruimte heeft voor het horizontale verkeer, wordt door de open steektrap in deze ruimte een verbinding gelegd tussen de twee niveaus van de woning. Een losstaande schijf in een contrasterende kleur geeft een extra accent aan de hoek van het gebouw en maakt – in samenspel met de uitgebouwde entree van het woonhuis – de lichte hoekverdraaiing van het perceel zichtbaar. Binnen het woonhuis zorgen de niveaus, zichtlijnen en vides voor openheid en continuïteit”.

Begane grond, woongedeelte:
Entree: glazen hal met directe toegang tot toiletruimte.

Eetkamer met granieten vloer (vloerverwarmd), deze vloer is doorgetrokken tot en met de keuken. Verlaagd zitgedeelte met parketvloer, veel daglichtinval door raampartijen en vides. Speels doorgang, ‘gang’ naar keuken en berging/voorraadkast is gevormd door ‘losse’ scheidngswand.

Half open eetkeuken, met fantastisch uitzicht naar buiten. Inrichting in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur: oven, magnetron, stoomoven, 5-pits gaskookplaat (met wokbrander), vlakschouw, vaatwasser en koelkast. Praktische ladenkasten en composiet aanrechtblad maken het geheel compleet. Direct aan de keuken grenst een ruime bergruimte met opstelling van de mechanische afzuigunit.

Corridor: een veel mooiere overgang van het woon- naar het werk/slaapgedeelte is er nauwelijks voorstelbaar. Wat een ruimte en wat een daglicht! Dit ’trappenhuis’ biedt ook toegang naar de achtertuin en de oprit (voorzijde).

Begane grond, werkruimte:
Werkkamer of slaapkamer met pracht uitzicht op achtertuin.

Bijkeuken”: aanrechtblad met spoelbak (warm en koud water), kastruimte, opstelling cv-ketel (Nefit topline, 2009). In deze ruimte is er een droger en wasmachine aansluiting (beide op aparte groep aangesloten). Deur naar zijtuin met fietsenstalling.
Gang naar separaat toilet en slaapkamer. Deze slaapkamer is tevens gemakkelijk als werkkamer of kamer t.b.v praktijk te gebruiken. Op deze kamer is een wastafel aanwezig. Via een vaste steektrap is een bergzolder toegankelijk. Op deze zolder is ook de unit van de centrale stofzuiginstallatie.

Garage (5,33 x 4,32 meter): ruime (en hoge) garage. Op dit moment staat er een brug in t.b.v. een tweede auto. In de garage bevindt zich tevens de meterkast (8 groepen). Elektrische roldeur met afstandsbediening (Hörmann).

Achtertuin: geheel aangelegd, deels verhoogd gedeelte met apart ‘schaduw’ terras. Volwassen tuin met diverse beplantingen en o.a een noten-, peren- en appelboom. Buitenkranen aan voor- en achterzijde, beregening in voortuin aanwezig.
Voortuin: brede en diepe oprit, ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Fraaie beplantingen en de Canadese populier maken het plaatje compleet. Aan de linkerzijde van de woning is, geheel in stijl en architectuur van de hoofdbouw, een grote overkapte fietsenberging.

Verdieping 1: overloop met kastenwand en parketvloer. Fraai zicht in corridor en woonkamer! Slaapkamer 1 (3,95 x 3,12 meter), slaapkamer 2 (3,85 x 2,58) en slaapkamer 3 (master bedroom, 3,44 x 4,02 meter) met balkon (3,66 x 0,88 meter) met elektrisch rolluik.
Complete badkamer, geheel betegeld met douche, wandcloset, bidet, dubbele wastafel ligbad en designradiator.

Bijzonderheden:
– Plat dak hoofdbouw circa 7 jaar gelden vernieuwd;
– Schilderwerk alle kozijnen van 2014, liggende delen zuidzijde in 2019;
– Brander cv-ketel 2019 vernieuwd;
– Deel garage in 2000 verbouwd naar slaapkamer met toiletruimte;
– Energielabel C;
– Zinken regenpijpen;
– Volledig geïsoleerd;
– Verkoper verlangt een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom;
– Draai/kiepramen.

Caroline Kruit: “De deur van het lichte trappenhuis tussen de twee compacte delen van het gebouw nodigt uit. En wordt daarom ook overwegend gebruikt als toegangsdeur, blijkt later. De ‘echte’ voordeur aan de zijde van de Kloosterstraat kenmerkt zich door een glazen hal die iets uit de gevel steekt. De charme van de leefruimte wordt direct prijs gegeven wanneer het huis door deze deur wordt betreden: grote ramen, een vide en verschillende vloerniveau’s om onderscheid te maken tussen de functies. Het ruimtelijke effect wordt vergroot door het verdiepte zitgedeelte van de kamer. Het trappenhuis verbindt het woonhuis met de praktijk/werkruimte, die puur op functionaliteit is ontworpen. Hierdoor oefent het trappenhuis een nog grotere aantrekkingskracht uit en tilt het gebouw als het ware op. De vormgeving van de stalen trap is heel subtiel, zodat de ruimte er niet door wordt onderbroken. Dit is zonder meer de mooiste plek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ruimte in korte tijd geconfisqueerd werd door de kinderen des huizes.”

Joost Jiskoot, Marko de Zwaan en Robert Middel vormen samen Makelaarsplein. Een professioneel, ervaren makelaarskantoor met 25 jaar ervaring in deze regio en wat zich (voornamelijk) richt op de 40-plusser.
Een kantoor ontstaan uit het samenvoegen van de voormalige makelaarskantoren van Clercx-Liebau, Smaal en Van Daal.

Locatie:

Kloosterstraat 60
5708 GM Helmond, Nederland

Neem contact op voor een vrijblijvend goed gesprek!

Neem contact op via het contactformulier of bel ons op.

Eindhoven +31 40 711 11 52
Nijmegen +31 24 202 23 82
Nuenen +31 40 209 41 04

  • Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Title